Hvor mange børn skal man have? Skal man tage hensyn til børnene, forældrene eller økonomien? Mange faktorer spiller ind, når beslutningen skal træffes. Men ikke alle har muligheden for at vælge selv.

For Ingeborg var det at blive mor en selvfølge. Altså indtil hendes mand pludselig får en kræftdiagnose. Og Tinas drøm om børn og familie måtte udsættes, til hun mødte sin mand som 35-årig. Signe er endnu i tvivl om, hvad det rigtige antal børn er for hende og hendes mand.

En debat, alle har en holdning til

Når snakken falder på, hvor mange børn der er det rigtige at få, er holdningerne mange og ofte markante. Mange, især kvinder, har en klar ide om, hvor mange børn de vil have. Ingeborg havde helt styr på børneplanlægningen, indtil skæbnen ramte: ”Vi havde planlagt både børn og stort bryllup, da min mand får en alvorlig kræftdiagnose. Pludselig var intet længere en selvfølge.” I dag er Ingeborgs mand rask, og parret har nu to raske drenge. For Signe har det med antallet af børn aldrig været en afgjort sag: ”Vi har altid sagt, at vi tager én ad gangen. Det vigtigste er, at vi har det godt i vores lille familie. Det kan være svært for mange at forstå.

Ingeborg, 34 år

 • Har to sønner på 3 og 1½ år
 • Gift
 • Bor i villa i Hvidovre
 • Arbejder som teamleder

Tina, 40 år

 • Har to døtre på 1 og 3 år
 • Gift
 • Bor i parcelhus i Fredericia
 • Arbejder som chefkonsulent

Signe, 29 år

 • Har en søn på 2 år
 • Gift
 • Bor i villa i Gentofte
 • Arbejder som marketing konsulent

Vi havde planlagt både børn og stort bryllup, da min mand får en meget alvorlig kræftdiagnose.

At blive forældre er noget af et granatchok

Tina har altid vidst, at hun ville have børn, men manglede bare en far til dem. Ham mødte hun heldigvis, da hun var 35: ”Jeg valgte bevidst en, der gerne ville have børn. Jeg blev hurtigt gravid, og det var vi helt enige om. Men det var noget af et granatchok at blive forældre!” I dag har Tina og hendes mand to piger: ”Det er bare bedst at være et lige antal i en familie. Det er tungt at være i mindretal i forhold til sine forældre,” fortæller Tina, hvis venner alle har enten 2 eller 3 børn.

Når drømme og virkelighed ikke altid går hånd i hånd

Ingeborg og hendes mand måtte igennem syv opslidende fertilitetsbehandlinger, før de fik sønnen Daniel pga. hendes mands kræftsygdom. ”Da vi fandt ud af, vi gerne ville have et barn til, skulle vi igen i behandling. Alligevel blev vores anden søn Samuel til helt naturligt på min fødselsdag,” fortæller Ingeborg og understreger, at det er uvist, om der kommer et tredje barn. For Signe var babyeventyret en stor overraskelse: ”Det var slet ikke planlagt. Men det var ligesom meant to be,” fortæller Signe og fortsætter. ”Jeg er lidt imod de der faste forestillinger om, hvor mange børn man skal have. Man ved aldrig, hvad livet bringer, og det gælder om at være taknemmelig for det, man har.”

Vidste du,

at vi genanvender

95%

af alt affaldsmateriale, som opstår ved fremstillingen af vores bleer?

Læs mere

Besøg vores babyshowerunivers og bliv inspireret til festen for den kommende mor.

Babyshowerunivers

Babystartpakke

Gratis babystartpakke til kommende og nybagte forældre.

Bestil din pakke her