Tips til babyshower

Traditionen om babyshoweret stammer egentlig fra 1800-tallet eller måske længere tilbage, hvor kvinder i den vestlige verden begyndte at mødes for at give den kommende mor gode råd og gaver. Oprindeligt var ideen at hjælpe den lille kommende familie med at skaffe de ting, de manglede til det ufødte barn.

I dag er det en festdag med ”gaveregn”, hvor både moren og det ufødte barn fejres, og din gravide veninde forkæles. Det er en hyggelig dag, som gør ventetiden sjovere. En dag hvor I kan snakke løs om babyer, børn, bekymringer og forventninger. Babyshoweret er meget udbredt i Europa og ikke mindst i USA.

De fleste holder babyshower et par måneder før terminen, og gæsterne er de kvinder, der er tættest på den kommende mor som fx kolleger, veninder og familiemedlemmer.

Når du skal arrangere et babyshower, skal du sørge for, at invitationerne bliver sendt ud i god tid, så gæsterne kan nå at forberede sig. Uddelegér opgaver som pynt, borddækning, madlavning og de små lege. Hvis alle hjælper til, kan I give den kommende mor en fantastisk dag, der gør ventetiden lidt sjovere.

Her kan du få gode ideer til tema, lege, menu og gaver til babyen, den gravide mor og til den lille nye familie.

Huskeliste

Skal din gravide veninde være en del af planlægningen af babyshoweret eller vil du holde det hemmeligt for hende og overraske hende sammen med nogle af de mennesker, hun holder af? Når du har besluttet dig, kan du med fordel tage udgangspunkt i nedenstående huskeliste i din planlægning

 • Skriv en gæsteliste
 • Vælg et tema for festen
 • Vælg en dato og et tidspunkt
 • Brunch, frokost eller eftermiddagshygge med kage?
 • Læg et budget – husk mad, drikkevarer, kage, pynt, små gaver til gæsterne, ting til legene og gaver til dem, der vinder
 • Hvem betaler – måske deler alle veninderne udgifterne?
 • Find et sted, I kan holde festen – skal det være privat, måske i en park eller på en cafe?
 • Skriv en indkøbsliste

Forslag til indkøbsliste

 • Mad
 • Drikkevarer fx mælk og juice
 • Et par flasker bobler til at fejre begivenheden
 • Servietter, lys, sugerør, engangskrus
 • Blomster
 • Kaffe og te
 • Små gaver til alle gæsterne
 • Små præmier til legene
 • Borddækning og pynt

Du kan overveje, om hver gæst skal have en lille gave. Læg et stykke chokolade, noget god te eller måske et stykke sæbe i en lille cellofanpose. Luk posen med et smukt bånd, og sæt en lille bitte gren ind under knuden. Læg gaven ved siden af glasset, når du dækker bord.

Det kan være en god idé at vælge et tema, og lade det være gennemgående for hele festen. Temaet kunne for eksempel være en stork, en badeand eller en bamse. Der er også nogle, der vælger et prinse- eller prinsessetema. Vælg én gennemgående farve, som binder det hele sammen.

Se opskrift på Mocktails

Lyserød Hindbærpunch

Til 4 glas

300 gram vandmelon
1 øko lime
1 tsk. rørsukker
Et bundt mynte
Danskvand
Isterninger

Skær vandmelonen i tern og limefrugten i skiver.

Kom en stor håndfuld vandmelon tern, mynteblade og en skive lime sammen med sukker ned i glassene. Mos det med en grydeske. Top med danskvand og isterninger, og server med sugerør og et par mynteblade på toppen.

Blåbærpunch

150 gram friske blåbær
1 bundt mynte
1 øko lime
1 tsk. rørsukker
Danskvand
Isterninger

Skær limefrugten i skiver.

Kom en stor håndfuld blåbær, et par mynteblade samt en skive lime sammen med sukker ned i glassene. Mos det med en grydeske. Top med danskvand og isterninger, og server med sugerør og et par mynteblade på toppen.

Se opskrift på Pop Cakes

Ca. 12 stk.

Dej

250 gram kold marcipan 
250 gram sukker
150 gram blødt smør
4 æg
Vanilje fra 1 vaniljestang
130 gram mel
150 gram hvid overtrækschokolade
Rosa kagestøv
Guld kagestøv

Derudover

Slikkepinde-pinde
Smalt silkebånd i passende farver
Kopper eller skåle med sukker til at stille kagerne i

Sæt ovnen på 180 grader almindelig ovn.

Pisk sukker og smør blødt og luftigt. Riv marcipanen på et groft rivejern ned i dejen. Tilsæt vaniljen og ét æg af gangen.

Kom mel i dejen, og vend den rundt, inden du hælder den i en smurt springform. Bank den let mod bordet, så dejen fordeler sig, og bag kagen i ovnen i 50 minutter.

Tag kagen ud af ovnen og af formen, og lad den køle af.

Form små kugler af kagedejen i ens størrelser, og sæt dem på pindene.

Smelt chokoladen forsigtigt. Dyp kuglerne heri, og drys herefter med kagestøv i valgfri farve.

Stil til tørre, og bind herefter små sløjfer på.

Se opskrift på pyntede makroner

Det skal du bruge

1 pakke makroner
Flormelis
Lyserød frugtfarve
Lyseblå frugtfarve
Små, fine sukkerfigurer

Sådan gør du

Bland flormelis med en lille smule vand, indtil den ønskede glasurkonsistens er opnået. Den skal være lidt tyk, så den ikke flyder ud. Del glasuren i to, og tilføj henholdsvis lyseblå og lyserød frugtfarve i de to skåle. Put en lille klat glasur på hver makron, og pynt til sidst kagen med en lille sukkerfigur.

Babyshower lege

Huskeleg

Læg 15-18 babyting på et bord, før festen starter. Læg en dug eller et stykke stof over, så det er klar, når det skal bruges.

Giv hver gæst et stykke papir og en blyant, og sørg for at alle er klar, når du viser babytingene frem. Fjern stoffet fra bordet, og lad gæsterne kigge og forsøge at huske alle tingene. Giv dem 30 sekunder til at kigge. Dæk tingene igen. Nu må de gå tilbage til deres pladser og skrive det ned, de kan huske. Du kan også finde fotos af de ting, folk skal huske, printe dem og klippe dem ud. Sæt dem fast på et stort stykke papir.

Du kan fx vælge: en sut, en ble, babyolie, en badeand, babysokker, sutteflaske…

Den, der kan huske flest ting, har vundet en lille præmie.

Sæt baby på mors mave

Til legen skal bruges en baby af pap, et stykke godt tykt tape og et tørklæde til øjnene.

Tegn en baby i svøb på et stykke tykt karton eller pap. Det kan også bare være en smiley med en lille krølle på hovedet. Sæt et langt stykke gaffatape øverst. Du kan også printe en baby og lime den på karton.

Find på en lille præmie til vinderen.

De fleste har nok prøvet at lege “sæt halen på æslet”. Moren står midt på gulvet, og legen kan begynde. Nu skal gæsterne efter tur være blindebuk og placere pap-babyen så korrekt som muligt på mors mave. Den leg kan der komme mange gode grin ud af.

Den der kan placere pap-babyen mest korrekt har vundet.

Sæt stickers på bleerne

En hyggelig lille aktivitet under babyshoweret kan være at købe en masse forskellige klistermærker, som lægges på bordet sammen med en masse bleer. Så kan gæsterne pynte bleerne og lave små søde hilsner til de kommende forældre.

De pyntede bleer vil helt sikkert sætte et smil på læben hos de nybagte forældre, når de skifter bleer i de sene nattetimer.

Hvem er hurtigst til at skifte bleer?

For nybagte forældre går der rigtig meget tid med at skifte bleer. Denne leg er en sjov måde at øve sig i at blive hurtig til at skifte de beskidte bleer.

Til legen skal bruges en babydukke og en masse bleer. Hver gæst skal tage bleen af dukken og give dukken en ny ble på. Tag tid på, hvor lang tid det tager for deltagerne at skifte bleerne. Den, der er hurtigst, har vundet og får en lille præmie.

Se opskrift på Blekage

Det skal du bruge

3 pakker REMA 1000 newborn bleer
Køkkenelastikker i flere størrelser
Bredt silkebånd
Smalt silkebånd
Paprulle fra en køkkenrulle
Dobbeltklæbende tape
Sutter og andet til at pynte med

Sådan gør du

Bleerne skal rulles stramt og samles med en elastik. Fastgør bleer hele vejen rundt om paprullen med en elastik. Sæt en elastik på den inderste cirkel af bleer, og fastgør den næste række bleer hele vejen rundt. Fortsæt med endnu en række, så der er tre i alt. Det er kagens nederste lag. Sæt en elastik rundt om paprullen lidt højere oppe, og lav en cirkel af bleer rundt om paprullen på samme måde som før – nu blot ovenpå det nederste lag. Tilføj endnu en række bleer udenpå. Det er kagens andet lag.

Forlæng paprullen en smule ved at folde en ble eller to ned i rullen, så den stikker op. Rundt om paprullens top/bleen fastgør du den sidste cirkel af bleer med en elastik. Det er kagens top. Dæk elastikkerne rundt om hvert lag med silkebånd, og pynt kagen lige som du har lyst med sløjfer og sutter.

Se opskrift på Luftballon

Det skal du bruge

2 pakker REMA 1000 newborn bleer
1 kvadratisk kasse eller kurv
Køkkenelastikker
4-5 cm bredt bånd
1 cm bredt bånd (gerne to forskellige slags)
Dobbeltklæbende tape
Rispapirlampe
Karton klippet til pynte-skyer
Mønstret snor
Rundstokke (ca. 50-60 cm lange) eller tykke strikkepinde

Sådan gør du

Bleerne skal rulles stramt og samles med en elastik. På fem af blerullerne binder du bånd om, så elastikken dækkes.

Sæt en elastik rundt om kassen, og sæt bleerne hele vejen rundt i elastikken, så de ”står oprejst” og dækker kassen hele vejen rundt. Rundt om kurven binder du først det brede, så det smalle bånd, så elastikkerne på bleerne dækkes. Du skulle gerne have en del bleruller tilovers. Dem fylder du kurven med sammen med andre babyprodukter og bleerne med bånd.

Fyld bleer og produkter i kassen og stil til side.

Pynt rispapirlampen med bånd og papirskyer. Båndet klistres med tape på indersiden af lampen. Stik rundstokkene ned i alle fire hjørner af kassen. De skal stå i spænd med alle bleerne og produkterne i kassen, så fyld evt. flere bleer i eller ryk lidt rundt, så rundstokkene står fast. Hold dem sammen i toppen, og før lampen ned over pindene, så lampen holdes oppe.

Se opskrift på en Blekrans

Det skal du bruge

1 pakke REMA 1000 newborn bleer
Køkkenelastikker
Pap
Bredt silkebånd til kransen
Smalt silkebånd til bleerne
Sutter, vaskeklude og andet pynt
Tyl
Dobbeltklæbende tape
Klipsemaskine og klips

Sådan gør du

Start med at skære en krans ud i pappet. Du kan bruge en stor tallerken/fad som skabelon. Pas på med ikke at lave kransen for smal, så kan det ikke holde til lige så meget. Beklæd kransen med bånd, så man ikke kan se pappet. Fastgør båndet med klipsemaskinen på kransens bagside.

Hæft stykker af tyl på bagsiden af kransen, så det stikker ud hele vejen rundt.

Bleerne skal rulles stramt og samles med en elastik. Dæk elastikken rundt om hver ble med silkebånd, og fastgør båndet på sig selv med dobbeltklæbende tape, så bleen ikke tager skade.

Sæt blerullerne fast på kransen hele vejen rundt med dobbeltklæbende tape. Husk at tapen skal sidde på båndet, så det nemt kan fjernes fra bleen igen. Pynt kransen med sutter, vaskeklude og andet babygrej. Du kan også binde eller hæfte en løkke på, så kransen kan hænges op.

REMA 1000 BLEER

• Fri for lotion og parfume
• Ikke bleget med klor 
• Skånsom for huden

Find nærmeste Rema 1000 butik