Du står over for en af livets store begivenheder. En begivenhed der kræver, at du både er forberedt mentalt og fysisk, men også helt lavpraktisk. Så hvad er det lige, du skal sørge for at have pakket til det øjeblik, hvor du skal afsted mod hospitalet? Det har vi spurgt den nybagte mor Freja om.

Vær velforberedt og skab trygge rammer

I den udfordrende og uvante situation, som en fødsel er, er det vigtigt at føle, at man har gjort sit forarbejde. Og her drejer det sig ikke kun om fødselsforberedelser. “For mig var det at have styr på hospitalstasken i god tid med til at gøre, at jeg følte mig mere rolig og velforberedt,” fortæller Freja og fortsætter: “Måske kan noget velkendt få dig til at føle dig tryg midt i alle forandringerne. Det kan være din yndlingssweater, en særlig blød pude, et billede af nogen, der betyder noget for dig eller lignende.

Freja, 32 år

 • Har en datter på 6 måneder
 • Gift
 • Bor i rækkehus i Brede
 • Arbejder som sygeplejerske

Pakkeliste:

 1. Sutter: Sutter skal du selv have med. De bliver ikke udleveret på hospitalet.
 2. Bleer: Det kan være en god ide at have ekstra bleer med til både baby og dig selv. Og ja, du skal selv bruge ble i noget tid efter fødslen.
 3. Stofbleer: Stofbleer er gode at have med til gylpesituationer og lignende.
 4. Babydyne og bamse: Tag en dyne og en bamse med, som dufter af dig og dit hjem. Det vil gøre det trygt for din lille ny, og så kan den bruges på turen hjem også.
 5. Babyhue og -tøj: Nyfødte bliver hurtigt kolde, så det er vigtigt at have en hue og noget tøj med. Og gerne flere sæt.
 6. Personlige ting der gør dig tryg: Overvej nøje, hvad du kan medbringe, som gør dig tryg og giver dig velvære: varme hyggesokker, dine yndlingssange på en playliste osv.
 7. Behageligt og ammevenligt tøj til dig selv: Find noget tøj, der er rart at have på, ikke strammer, og som du nemt kan amme i, når fødslen er veloverstået.
 8. AmmeBH: Eller en anden slags BH, du kan amme i. Det er vigtigt, at den ikke er stram og er uden bøjle, da brysterne kan være meget ømme, når mælken løber til.
 9. Ammeindlæg: De er gode at have helt fra start af og i hvert fald til turen hjem.
 10. Toilettaske: Pak på forhånd en lille toilettaske til dig selv med det mest nødvendige: tandbørste, tandpasta, hårbørste – og evt. elastik og en deodorant.
 11. Mobiloplader og telefon: Så du kan fortælle dine nærmeste den fantastiske nyhed og tage massevis af billeder selvfølgelig!
 12. Snacks: En fødsel kan jo være en lang affære, så det er godt at have nogle af dine yndlingssnacks og -drikkevarer ved hånden. Du kan godt risikere at have kvalme, så medbring noget, du ved, du også kan spise, når du føler ubehag.
 13. Vandrejournal: Så kan din jordemoder hurtigt danne sig et overblik over, hvordan dit graviditetsforløb har været og give dig den bedste vejledning.
 14. Autostol: Den kan nok ikke være i tasken, men er vigtig til hjemturen.

Vidste du,

at vi genanvender

95%

af alt affaldsmateriale, som opstår ved fremstillingen af vores bleer?

Læs mere

Besøg vores babyshowerunivers og bliv inspireret til festen for den kommende mor.

Babyshowerunivers

Babystartpakke

Gratis babystartpakke til kommende og nybagte forældre.

Bestil din pakke her