Mange planlægger nøje, hvornår de skal have børn. For Louise var det anderledes. Som ung kvinde i starten af 30’erne med arbejde i en hjælpeorganisation, var karriereplanerne ambitiøse. Da hun bliver tilbudt og takker ja til at blive udsendt til Somalia, tager hendes liv dog en helt uventet drejning, da to streger dukker op på den positive graviditetstest.

Nogle gange er det meget sundt at lade naturen bestemme

Vi kender alle den klassiske model for, hvornår man skal have børn: Mød en partner, flyt sammen, få etableret en karriere, og så er det bare med at blive gravid, inden det er for sent. Louise var faktisk godt på vej i den retning, da hun som 31-årig blev single. Men et år som single gav Louise mulighed for at finde sig selv og hvile i, at hun gjorde tingene på sin måde. ”Jeg nød friheden og fandt styrken i mig selv. Den trak jeg på i løbet af mit første år som mor, hvor mange har travlt med at sammenligne,” fortæller Louise og fortsætter: ”Det der med, at alt skal planlægges, er lidt en ærgerlig tendens. Nogle gange er det meget sundt, at naturen lidt tager over.

Louise, 37 år

  • Har en søn på 4 år
  • Bor i en andelslejlighed i København
  • Bor med barnets far
  • Arbejder som jurist

1. januar blev alt vendt på hovedet

Jeg havde aldrig haft en udsending, og det kræver det, hvis man vil noget i min branche,” forklarer Louise om sit arbejde med nødhjælp. Louise har på dette tidspunkt ingen børn, og hendes forhold er ret nyt. Så da muligheden for en udsendelse til Somalia byder sig, takker hun spændt ja. Men dagen efter nytårsaften opdager Louise, at hun er gravid. ”Jeg var 32, men i et ret nyt forhold. Men vi mærkede hurtigt, at vi gerne ville have barnet,” fortæller Louise.

Ansvaret som mor begynder allerede under graviditeten

Graviditeten stoppede dog ikke umiddelbart planerne om at tage til Somalia for Louise. Altså lige indtil de forberedende kurser til udsendelsen involverede håndtering af krisesituationer som kidnapning. Kidnapning af vesterlændinge er den største risiko for udsendte i Somalia. Og stadig i dag er Somalia et af de farligste lande at være i. ”Jeg havde aldrig før tænkt så meget over de risici, der følger med at blive udsendt til et sted som Somalia. Jeg opdagede, at man jo bliver mor det øjeblik, man bliver gravid.

Skuffelse, omstilling og ekstrem lykke

Graviditeten var ikke planlagt, så det var på alle måder en stor omvæltning både mentalt og karrieremæssigt,” fortæller Louise. ”Det var rigtig svært for mig at omstille hele min tankegang omkring, at jeg pludselig ikke skulle afsted alligevel. Men jeg indså, at der ikke var andre muligheder i det øjeblik,” fortæller Louise. I dag er Louise lykkelig for, at hun blev gravid og nu har en skøn dreng.

Drømmen lever endnu

Drømmen om at blive udsendt eller gøre en forskel lever fortsat hos Louise: ”Det er svært at tage af sted nu, hvor jeg har et barn. Så jeg kan godt ærgre mig lidt over, at jeg ikke nåede afsted. For det er jo fint at snakke om at hjælpe, men nogen skal jo også tage derud og gøre noget.” Louise håber stadig på, at der byder sig en mulighed for at komme afsted på et senere tidspunkt.

Jeg opdagede, at man jo bliver mor det øjeblik, man bliver gravid.

Vidste du,

at vi genanvender

95%

af alt affaldsmateriale, som opstår ved fremstillingen af vores bleer?

Læs mere

Besøg vores babyshowerunivers og bliv inspireret til festen for den kommende mor.

Babyshowerunivers

Babystartpakke

Gratis babystartpakke til kommende og nybagte forældre.

Bestil din pakke her